fbpx Møt AHOs nye styreleder, Lisa Ann Cooper | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Møt AHOs nye styreleder, Lisa Ann Cooper

Møt AHOs nye styreleder, Lisa Ann Cooper

1. august overtar Lisa Ann Cooper vervet som styreleder etter Gunnar B. Kvaran. Lisa har allerede vært aktiv som styremedlem de siste fire årene, og ser frem til å jobbe mer med mangfold og internasjonale samarbeid.

– Jeg var så overrasket da de spurte meg. Jeg har kanskje vært litt overaktiv i styremøtene. AHO har noen av de dyktigste, lidenskapelige menneskene jeg har truffet. Jeg er nervøs, men gleder meg som et barn til å være styreleder, forteller Lisa. 
 

Ønsker større mangfold

Lisa Ann Cooper er norsk-amerikaner. Etter at hun tilfeldigvis traff en nordmann i en bar i New York ble hun med til Norge, og flyttet til Oslo i 1989. Siden da har hun drevet en rekker prosjekter med mangfold som en fellesnevner.

– Jeg gikk bananas med prosjekter på et tidspunkt. Men nå fokuserer jeg på Catalyst som driver med mangfold, inkludering og mentoring, forteller hun. 

I tillegg til dette har hun alltid vært aktiv i ulike styrer. For fire år siden ble hun spurt om å være styremedlem på AHO. AHO jobber for et større mangfold på skolen, og det ble naturlig å få Cooper med på laget. 

– Skoler og universiteter har et ansvar å sikre at de når hele befolkningen og ikke bare to postkoder. Hvis skolen hadde større mangfold, hvordan ville den ha sett ut? Hva slags prosjekter ville vi sett? spør Lisa. 

Dette er det flere på AHO som ønsker å finne svaret på, som har ført til prosjekter som blant annet Opening up AHO og et større fokus på mangfold i rekrutteringsprosessen på skolen. 
 

Internasjonale samarbeid 

I tillegg til mangfoldsengasjementet ser Lisa et enda større potensial i internasjonale samarbeid. 

– Det hadde vært spennende å tenke enda mer internasjonalt og gjøre AHO enda mer kjent dere ute. Å få flere utvekslingsstudenter, og gjøre mer på forskning. Det er store oppgaver som det kribler å ta tak i, forteller hun.  

De neste fire årene vil styre være fokusert på blant annet å ansette ny rektor, og å følge opp den nye strategien til AHO, Agenda 2025. 

– Dette er noe som engasjerer meg veldig. Jeg må huske at det ikke er jeg som skal lede AHO, men jeg skal sikre god styring og governance. Jeg oppfordrer likevel folk bare til å ta kontakt. Jeg vil bli kjent og lære så mye om skolen som jeg kan. Og er det snakk om mangfold så bidrar jeg gjerne, sier hun.