fbpx Møt tidligere student: arkitekt Espen R. Heggertveit | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Møt tidligere student: arkitekt Espen R. Heggertveit

Møt tidligere student: arkitekt Espen R. Heggertveit

Espen R. Heggertveit leverte sitt siste prosjekt ved AHO, diplomprosjektet, i 2019. Mandagen etter hadde han første «ordentlige» arbeidsdag i eget arkitektkontor som han driver med Eirik Stokke. Les mer om hvordan hverdagen til Espen ser ut etter studietiden. 

Navn: Espen R. Heggertveit
Tittel: Arkitekt MNAL Partner
Jobb: Arkitekt, SPEED
Avgangskull: 2019

Hvor jobber du i dag, og hva gjør du?  
Jeg driver eget arkitektkontor sammen med Eirik Stokke, Section Plan Elevation Extrusion Diagram, eller SPEED, som vi startet under studiene ved AHO. Kontorets navn sier mye om hva vi holder på med, vi tegner mye- i spekteret mellom arkitektur og urbanisme. Siden vi driver for oss selv opplever jeg også arkitektur som mer enn bare det å tegne, det er på mange måter like mye en prosess og det veldig spennende. Vi må skaffe oppdrag og gjennomføre dem, og i mellomtiden gjøre alt praktisk som må til for å få kontoret til å gå rundt. Reise får vi òg, snart skal vi på befaring på et nytt prosjekt på en øy langt ute i havgapet i Finnmark, det gleder jeg meg veldig til. 

Hva er det morsomste med jobben du gjør i dag?
I løpet av dagen jobber jeg med så ulike ting, Eirik og jeg tegner kanskje på en peis til et hus før lunsj, for så å skisse på planer for en skyskraper i en idékonkurranse etter lunsj. Det er veldig gøy at vi er med på å påvirke folks liv så direkte, enten om det er snakk om peiskos eller hvor og hvordan mennesker kan bo og leve livene sine. Det morsomste er likevel å komme på byggeplass hvor vi har levert tegninger, og så wow- så har noen bygd det! Være seg et hus eller en peis, det er alltid like gøy. 

Hvordan var veien til den jobben etter studiet?
Det har vært en gradvis overgang, Eirik og jeg fikk hvert vårt oppdrag da vi studerte sammen. Jeg skulle tegne en bolig og Eirik skulle tegne om en låve til sommerhus. Jeg tror begge var litt nervøse for at vi hadde lovt bort litt mye, men fordi vi hadde jobbet så godt sammen på et masterkurs tidligere bestemte vi oss for å samarbeide med dette også. Så vi startet SPEED, og det gikk veldig fint, vi presenterte diplomen på en fredag og hadde vår første «ordentlige» dag på jobb i SPEED mandagen etter. 

Hvilket prosjekt er du mest stolt av / mest fornøyd med?
Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med konkurransen vi leverte i natt, men den kan jeg ikke si noe om. Jeg er nok likevel mest stolt av vårt første oppførte hus, det har vi kalt Hus 1. Det huset er et resultat av så mange idéer om rom og materialer, så da vi skulle på befaring føltes det som en ildprøve. Huset ble oppført i massivtre, så vi var der da de monterte elementene og fikk føle på rommene fortløpende. På innsiden er det bare eksponert tre og betong, det var som å spasere inn i en modell fra skolen. Og vi ble veldig fornøyde, både kunden og oss.

Hva er det viktigste du lærte på studiet?
På AHO fikk vi masse tid til å utforske faget, det viktigste jeg lærte var kanskje hvor omfattende arkitektur er. Jeg lærte mange ulike metoder og fremgangsmåter for å skape god arkitektur som har gjort meg trygg i mine egne tilnærminger til faget. Jeg var mye på skolen og opplever at jeg får mye igjen for det i dag.

Har du et råd til dem som ønsker å søke AHO?
Forsøk å ha det gøy med opptaksprøvene og utfordre seg selv litt, kanskje du med det også utfordrer de som skal se på besvarelsene. 

espen_ark_2.jpg