fbpx Møt tidligere student: tjenestedesigner Julie Årving | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Møt tidligere student: tjenestedesigner Julie Årving

Møt tidligere student: tjenestedesigner Julie Årving

Julie Årving jobber som tjenestedesigner i Digitaliseringsdirektoratet. Hun ble uteksaminert fra AHO i 2019. Les om hvordan utdannelsen hjelper henne i jobben i dag, og hvorfor hun valgte AHO. 

Navn: Julie Årving 
Tittel: Tjenestedesigner
Jobb: Digitaliseringsdirektoratet
Avgangskull: 2019

Hvilket år ble du uteksaminert fra AHO?
Jeg ble uteksaminert våren 2019. Jeg har en mastergrad i design med spesialisering innenfor tjenestedesign. 

Hvor jobber du i dag, og hva gjør du?
Jeg jobber som tjenestedesigner i Digitaliseringsdirektoratet. I Digdir jobber jeg med mye forskjellig. Jeg er blant annet en del av et team som jobber med altinn.no. Her ser jeg på hvordan vi kan forbedre brukeropplevelsen på de eksisterende innbyggertjenestene vi har. I tillegg så er jeg involvert i et prosjekt som heter Dødsfall og arv. Her snakker vi med innbyggere og relevante aktører for å kartlegge denne livshendelsen fra et brukerperspektiv, men også fra et komplekst aktørperspektiv. Målet er å utvikle nye og forbedre eksisterende tjenester som gjør hverdagen enklere for blant annet de etterlatte. 

Hva er det viktigste du lærte på AHO?
Det viktigste jeg lærte på AHO var kanskje dette med å ha et brukerorientert fokus. Det er brukerne vi lager ting for, og da er det viktig å lære seg metoder og verktøy for hvordan man kan involvere brukerne inn i prosjektet sitt. Dette har AHO et sterkt fokus på.

Hvordan føler du utdanningen din hjelper deg i jobben din?
Jeg føler at utdanningen min på AHO har gitt meg en bred verktøykasse som jeg kan bruke til veldig mye forskjellig i jobben min. En dag fasiliterer jeg kanskje en workshop, mens en annen dag sitter jeg og tegner opp skisser som skal bli en del av en nettside. Masteren er veldig praktisk orientert, så da jeg begynte å jobbe følte jeg at jeg kunne bidra som designer fra dag én.

jules_web2.jpg

Hvilket prosjekt er du mest stolt av / mest fornøyd med?
Prosjektet som jeg er mest stolt av må være masteroppgaven min, som jeg gjorde sammen med en medstudent. Vi fokuserte på mennesker mellom 60-70 år, og utforsket hvordan vi kunne gjøre overgangen fra arbeidslivet til pensjonistlivet til en god og trygg opplevelse. Vi designet flere konsepter og tok selv kontakt med Statens pensjonskasse for å få veiledning og tilbakemeldinger underveis.

Hva vil du si til folk som lurer på om de vil søke på studier på AHO?
Hvis du ønsker å være med på å gjøre hverdagen til mennesker bedre gjennom design, så er dette utdanningen for deg. Hvis du ikke er helt sikker på hva slags designer du skal bli, så er AHO en godt valg. Man får prøve seg på ulike designdisipliner og på masternivå kan man velge den designretningen som passer deg best. Man får praktisk erfaring: AHO arrangerer ofte prosjekter i samarbeid med eksterne aktører slik at man som student får være med å løse reelle utfordringer og skape ting som kan bli tatt i bruk. Med en master fra AHO får du en solid designfaglig bredde som kan brukes til mye forskjellig. Man er ikke låst til en karrierevei, og man får en kompetanse som veldig mange ulike bedrifter setter pris på. Og man får garra jobb.

Hvilke råd har du til de som ønsker å søke på AHO?
Prøv deg på tidligere opptaksprøver. Snakk med noen som har gått på AHO. Les på denne flotte AHO-siden om tips og triks. Søk igjen neste år om du ikke kommer inn. Det gjorde jeg!

picture_1_0.png