fbpx Søk | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Framtiden er det du gjør den til

Drømmer du om å påvirke verden rundt deg? AHO gir deg verktøyene du trenger for å forme landskapene vi bor i, bygningene vi lever i og tingene vi bruker. Hos oss møter du mennesker som deler drømmen. Nysgjerrig på mer? Velkommen til AHO.

Viktige datoer

Digital åpen dag

AHO inviterte til en digital omvisning for deg som er nysgjerrig på høyskolen vår. Her fikk du svar på spørsmål om søknadsprosessen, de ulike studieretningene eller hvilke jobbmuligheter du får. Lurer du på hvordan det ser ut på skolen, og hvordan det er å studere på AHO? Du kan fortsatt se mye av innholdet fra åpen dag i lenken under. 

Her kan du se opptak fra åpen dag

 

Opptaksprøve 1 publiseres

Alle som vil søke studieplass hos AHO må levere opptaksprøve 1. Fristen for å levere opptaksprøve 1 er 22. april. Husk at du også må søke i Samordna opptak før 15. april! Der får du et søkernummer som du trenger for å laste opp og levere opptaksprøven din i innleveringsportalen. Omtrent 300 søkere kommer videre til opptaksprøve 2.

Opptaksprøve 1 er nå publisert.

Her finner du opptaksprøve 1 for 2021.

Les tidligere opptaksprøver her.

Frist Samordna opptak

Søk studieplass hos AHO i Samordna opptak før 15. april. Husk at innleveringsfristen for opptaksprøve 1 er 22. april, så du har fortsatt tid til å jobbe videre med oppgaven selv om søknadsfristen i Samordna opptak har utløpt.
 

Innlevering Opptaksprøve 1

Du må ha levert din besvarelse på opptaksprøve 1 innen 22. april kl.13.00. Besvarelsen laster du opp i innleveringsportalen med søkernummeret ditt fra Samordna opptak. Opptaksprøven er anonym, og du skal ikke skrive navnet ditt på oppgaven.
 

Her finner du opptaksprøve 1 for 2021.

Opptaksprøve 2

Alle som har levert inn opptaksprøve 1 vil få beskjed om de kommer videre eller ikke. Resultatet vil være klart mot slutten av mai.

Basert på vurdering av opptaksprøve 1 går kvalifiserte søkere videre til opptaksprøve 2. Prøven tar form som en digital hjemmeoppgave i to deler. Deloppgave 1 mottar søkerne et par uker før opptaksprøven finner sted. Deloppgave 2 gjennomføres og leveres sammen med del 1 på selve prøvedagen, innen kl. 19.00. Instrukser mottar alle som har gått videre til opptaksprøve 2 per e-post.

Opptaksprøve 2 2021
 

Resultat, poengsum

Du får tilsendt poengsummen du har fått for opptaksprøve 2 i starten av juli. Poengene fra opptaksprøven teller 2/3 og karakterpoengene dine teller 1/3. Poengsummen kan ikke påklages, og du kan ikke be om begrunnelse for poengsummen – men den kan være en god indikator for hvordan du ligger an. 

Dersom du er usikker på hvordan du skal prioritere på Samordna opptak kan du kontakte oss på opptak@aho.no.

Tips og råd

Lurer du på hvordan skolen ser ut, eller hvordan det er å studere på AHO? Vi har samlet noen videoer for å svare på spørsmålene dine.

Flere videoer

Har du flere spørsmål?

Kontakt oss

studieinfo@aho.no