fbpx Nominert til designpris for bærekraftig spillemballasje | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Nominert til designpris for bærekraftig spillemballasje

Bilde av Mia Friis design av bærekraftig spillemballasje i kartong.

Nominert til designpris for bærekraftig spillemballasje

Mia Friis går tredjeåret på design på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og er nominert til publikumsprisen for unge designere i en konkurranse arrangert av Pro Carton, den internasjonale organisasjonen for kartongprodusenter.

Mia Friis' kartongemballasje inneholder et dataspill, som tradisjonelt kommer i plastemballasje. Juryen skriver at boksen har kvalitet som et samleobjekt, og Friis får skryt for 3D-motivet, størrelsen og overflatebehandlingen.  

Du kan gå inn og se de nominerte og avgi stemme her.

Friis deltok i Pro Cartons konkurranse gjennom et av grunnkursene på AHO. Også studentene Mia Adele Gyllensten Johansen og Johannes Nyborg Heyning ble nominert, klassen til Pro Carton Young Designers Award.  
 

Ønsker å redusere plastbruken

Friis forteller at hun valgte å se på muligheten for å redusere plastbruken i salg av spill.  

– Små spillbrikker blir solgt i unødvendig store plastemballasjer på grunn av promotering i butikkhyllene, derfor ville jeg erstatte hele emballasjen med kartong. Løsningen min ville redusert avfallsmengden med 4,5 kilo plast allerede ved 100 produserte etuier, og gir spillet samme synlighet som før, sier Friis.  

Hun er glad for at AHOs studenter når opp i konkurransen i en bærekraftig bransje.  – Det viser at det vi lærer og holder å med på AHO er nyttig og relevant, sier studenten. 
 
Pro Carton er en ideell organisasjon som representerer over 40 kartongprodusenter i 13 land i Europa og Nord-Amerika.