Språk

Per Olaf Fjeld tildeles Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden

Per Olaf Fjeld tildeles Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden

Arkitekten og Professor Emeritus ved AHO, Per Olaf Fjeld, utnevnes til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden mandag 13. mai 2019 kl. 15:00. Stedet for anledningen er Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (A2 - Sverre Fehn Auditorium). Arrangementet er for alle. Velkommen!

Per Olaf Fjeld (73) ble født og vokste opp på Kongsvinger der han tidlig oppdaget at han ville bli arkitekt. Utdannelsen fikk han i USA på Washington State University og ved University of Pennsylvania i Philadelphia som masterclass student av den verdenskjente arkitekten Louis I. Kahn. Han returnerte til Norge i 1973 hvor han ble ansatt ved arkitektkontoret til Sverre Fehn. Han startet sin egen virksomhet i 1975 samtidig som han ble tilknyttet Arkitekthøgskolen i Oslo (AHO) der han siden bl.a. har virket som førsteamanuensis, professor samt rektor i perioden 1992-1999. 

Per Olaf Fjeld er kjent for sin unike pedagogiske tilnærming og sine formidlingsevner og har vært med på å forme flere generasjoner med arkitekter via sine engasjement på AHO, sine forelesninger verden over og ellers i hans profesjonelle karriere. Fjeld har vært usedvanlig kreativ og allsidig i sitt lange virke; forsker, formidler, faglig og administrativ leder, møbelsnekker og ikke minst forfatter. Av hans lange rekke med bøker kan nevnes «Sverre Fehn - The Thought of Construction» (1983) «Hands On: Sixteen prototypes» (2009), «Sverre Fehn: The Pattern of Thoughts» (2009) og «Det stille språket» (2015).

Hans internasjonale engasjement er omfattende. Fjeld var bl.a. i perioden 2005-2008 president i EAAE (European Association for Architectural Education) og i 2011 ble han tildelt et æresprofessorat ved Kunstakademiet i København. Som arkitekt er han bl.a. kjent for Villa Kimsås i Oslo og Bjerckehytta på Ågerøya ved Lillesand.

Per Olaf Fjeld bor nå i Tønsberg og Oslo og er fremdeles tilknyttet Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, som Professor Emeritus. 

Arrangementet er for alle. Kom gjerne i god tid...
Facebook-event

Hør et 27 minutters NRK-intervju med Per Olaf Fjeld her 
(okt. 2018)

Presseskriv her
Høyoppløslig bilde av Per Olaf Fjeld her (foto: AHO)

Presse:
Arkitektnytt
Tønsberg Blad
Mer om St. Olavs Orden her

r41.jpg