fbpx Takk for at du kom! | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Takk for at du kom!

Foto: Marian Jade

Takk for at du kom!

Fredag 12. november fikk vi endelig feiret 75-årsjubileumet fra morgen til kveld sammen med studenter, ansatte og samarbeidspartnere.  

– Vi har en lang jubileumsdag foran oss, fortalte Ole da han ønsket velkommen til jubileumsforelesningene, som var det første punktet på jubileumsagendaen. 
 
Det startet med at Karl Otto Ellefsen ga oss AHOs historie på 55 rike minutter, før tidligere AHO-direktør Ola Stave snakket om flyttingen fra St.Olavs plass, og et gisp fra daværende rektor Per Olaf Fjeld som utløste valget av Maridalsveien 29. «Her skal den nye arkitektskolen være» hadde Fjeld sagt, da han så bygghallen for første gang.  
 
Jørgen Tandberg fortalte om boka «Samtaler om AHO 1996-2021» som blir tilgjengelig for salg i slutten av november. Hilde Angelfoss, som er alumn fra det første kullet med design-studenter fra AHO, viste oss hvor mange produkter fra tidligere studenter som vi omgir oss med, som for eksempel oppvaskbørsten fra Jordan, Stokke-produkter og Hoka-sko. Aina Dahle snakket om BYGG-2.  
 
– Jeg kommer tilbake om 75 år og ser om dere har blitt enda bedre, lovet Aina.  
 
Jubileumsforelesningene ble avsluttet av studenter på landskapsarkitektur som holdt forsvarstaler for et tre ute i AHO-gården. 

jubileum_slideshow_1.jpg

jubileum_slideshow_2.jpg

jubileum_slideshow_3.jpg

jubileum_slideshow_4.jpg

jubileum_slideshow_5.jpg

jubileum_slideshow_6.jpg

jubileum_slideshow_7.jpg

jubileum_slideshow_8.jpg

jubileum_slideshow_9.jpg

jubileum_slideshow_10.jpg

jubileum_slideshow_11.jpg

jubileum_slideshow_12.jpg

jubileum_slideshow_13.jpg

jubileum_slideshow_14.jpg

jubileum_slideshow_15.jpg

jubileum_slideshow_16.jpg

jubileum_slideshow_17.jpg

jubileum_slideshow_18.jpg

jubileum_slideshow_19.jpg

jubileum_slideshow_20.jpg

jubileum_slideshow_21.jpg

jubileum_slideshow_22.jpg

jubileum_slideshow_23.jpg

jubileum_slideshow_24.jpg

jubileum_slideshow_25.jpg

jubileum_slideshow_26.jpg

jubileum_slideshow_27.jpg

jubileum_slideshow_28.jpg

jubileum_slideshow_29.jpg

jubileum_slideshow_30.jpg

jubileum_slideshow_31.jpg

jubileum_slideshow_33.jpg

jubileum_slideshow_32.jpg

På Rådhuset hadde vi gleden av å få besøk av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit, sammen med alumner, ansatte, samarbeidspartnere og varaordfører Abdullah Alsabeehg.  
 
– I 75 år har AHO utdannet 3500 arkitekter, landskapsarkitekter og designere. Vi er takknemlige for at Oslo har en høyskole som leverer fagmiljøene vi trenger for å forme byens fremtid, sa Abdullah i sin tale på Rådhuset.  
 
Rektor Ole Gustavsen minnet i sin tale at jubileumsåret 2020/2021 ble langt i fra det planlagte AHO Open, og at det nå var godt å få feire med alle sammen.  
 
– Når vi i dag feirer Arkitektur- og designhøgskolens 75-årsjubileum, så feirer vi også kunnskap. Vi feirer forskning, undervisning, vi feirer kunnskapsformidling. Vi feirer ikke minst våre fantastiske og talentfulle studenter. Vi feirer våre ambisiøse og flotte lærere og ansatte. Vi feirer våre gode og støttende samarbeidspartnere. Vi feirer og hyller alle tidlige studenter og ansatte og sist, men ikke minst, vi feirer og hyller arkitektur, design og landskapsarkitektur, sa Ole.  
 
Marianne Skjulhaug, dekan på NTNU og tidligere instituttleder ved AHO, hilste fra moderskipet fakultet for arkitektur og design på NTNU og drømte om å få samarbeide mer med AHO. Styreleder Lisa Cooper vendte blikket fremover, der vi skal ha fokus på samarbeid og bærekraft, der skolen vil bidra med kunnskap og løsninger, og ikke minst inkludering og mangfold.  
 
– Det er viktig for at vi skal nå våre mål. Vi kommer til å trenge mangfoldet i studentmassen og i lærerstaben, og det inkluderende miljøet, for å se de beste og mest innovative løsningene for alle, sa Lisa.  
 
Etter Rådhuset fortsatte festen på AHO med livemusikk fra NMH-studenter, dans og mingling. 
 
AHO ønsker å takke alle som var med på å gjøre dette til en minneverdig markering og tusen takk til alle som i løpet av de foregående 75 årene har vært med på å forme skolen til det den er i dag.