Trearkitekturkonferansen 2016 på AHO

Trearkitekturkonferansen 2016 på AHO

16. november arrangeres Trearkitekturkonferansen 2016 på AHO. AHO samarbeider med NTNU, BAS, NMBU, NAL, Arkitektbedriftene, Trefokus og Treteknisk. Statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet åpner konferansen.
- Vi ønsker velkommen til en dag med fokus på trearkitektur i prosjekter, arkitektutdanning og politikk for by- og stedsutvikling sier Marius Nygaard, professor på AHO.

news_trearkkonf2016-2liten.jpg

- Alex de Rijke, partner i dRMM Architects (London) vil presentere boligprosjektet Trafalgar Place som i 2016 har fått RIBA-priser for byplan og arkitektur og finaleplass til Sterling-prisen. dRMM har anvendt tre på en nyskapende måte i mange prosjekter.
- Reinhard Kropf, partner i Helen & Hard viser SR-bank i Stavanger,  hvor tre for første gang er hovedmateriale både i konstruksjoner, fasader og interiører i et stort, urbant kontorbygg i Norge.

Nygaard ser også frem til å få vite mer om Ullerud Helsebygg i Frogn som Jostein Rønsen Arkitekter har tegnet. 
- Det representerer et gjennombrudd for bruk av massivtre i store helsebygg i Norge (12.000 m2). Blant de konkurrerende prosjektene var det best både på løsning, pris og miljøegenskaper.

Utdanningen i trearkitektur er ett av hovedtemaene på årets trearkitekturkonferanse. 
- Vi viser flere av våre studentprosjekter fra kursene som har vært integrert i forskningsprosjektet Wood Be Better.  Det blir spennende å se hvordan de andre skolene arbeider med tre sier Nygaard, som understreker at Studentene deltar gratis, men må melde seg på. 

Siste del av konferansen diskuterer de offentlige byggherrenes muligheter for å tilrettelegge for at trealternaitver belyses  i planer, utredninger og arkitekt- og prosjektkonkurranser. 

Nygaard er glad for at Forskningsrådet støtter konferansen. Moelven og Alvdal skurlag er hovedpartnere i arrangementet. Sammen med andre partnere og støttespillere fra treindustrien vil de vise produkter og fortelle om hvordan de kan bidra i undervisning og fagutvikling.

flyer_trearkitekturkonferansen2016.jpg
 
0
Påmelding skjer på Trearkitekturkonferansens hjemmeside

Facebook-event
Twitter