fbpx Vilde (24) og Karen (25) konkurrerte mot 1200 søkere. Nå har de fått plass i Statsbyggs populære Summer Internship | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Hjelp oss med å gjøre nettsiden bedre. Svar på denne korte spørreundersøkelsen. ​​

Språk

Vilde (24) og Karen (25) konkurrerte mot 1200 søkere. Nå har de fått plass i Statsbyggs populære Summer Internship

Vilde (24) og Karen (25) konkurrerte mot 1200 søkere. Nå har de fått plass i Statsbyggs populære Summer Internship

Det er stor konkurranse om plassene i Statsbygg sitt Summer Internship. I år var det omtrent 1200 søkere til 29 plasser. To av våre studenter kom gjennom det smale nåløyet.

Vilde Malmberg Gimming og Karen Stormoen Mykland studerer arkitektur her på AHO og tilbringer sommeren på Statsbygg sitt kontor rett ved Oslo Sentralbanestasjon.

De to studentene jobber i ulike avdelinger hos Statsbygg, men samarbeider om et prosjekt i sommer.

– Vi jobber med en mulighetsstudie for noen av byggene og uteområdene som er tilknyttet Folkehelseinstituttet på Lindern. Byggene og noen deler av uteområdene vi jobber med er vernet. Det er en spennende utfordring! sier Vilde.

– Vi må ta hensyn til vern og forstå hvilke endringer vi kan gjøre i en eldre bygningsmasse, og vi jobber med landskap, kommunikasjon og vegetasjon, legger Karen til.

Videre forteller Karen at de har fått mye frihet til å tenke nytt og utfordre faste rammer. Likevel skal de komme frem til et reelt forslag som potensielt kan realiseres om noen år.

Studieløpet hos AHO har dannet et viktig grunnlag for arbeidsprosessene og metodene Vilde og Karen bruker i jobben hos Statsbygg.

– Vi har tidligere jobbet en del med ombruk og har også ofte fokus på uteområdene i oppgavene på AHO, så det kommer godt med. Likevel er det en del nye faktorer å ta hensyn til som man ofte ikke trenger å forholde seg til på samme måte som student, sier Karen.

Begge to forteller at relevant arbeidserfaring var en avgjørende faktor for at de ønsket å søke på Statsbygg sitt internship.

– I tillegg til at man får relevant erfaring er det interessant å se hvordan Statsbygg som en statlig bedrift jobber, sammenliknet med andre private arkitektkontorer, forteller Vilde.

Karen og Vilde sier at de trives godt i sommerjobben og at mulighetene de har fått har vært positive for utdannelsen deres.

– Vi har fått god oppfølging og jeg opplever at det er mange som engasjerer seg for det vi jobber med, samtidig har vi fått mye ansvar og frihet til å jobbe på den måten vi selv vil og med det vi har tro på, sier Karen.

– Noe av det beste med internshipet er det tverrfaglige miljøet og det å få et innblikk i hvordan folk med ulike fagbakgrunner jobber sammen. Det var også en viktig grunn til at jeg søkte internshipet i utgangspunktet, forteller Vilde.
 
Karen trekker frem det sosiale miljøet som en av de gode sidene ved internshipet. Hun jobber i samme avdeling som to andre arkitektstudenter og synes det er fint å alltid ha noen å sparre med.

– Det er hyggelig å bli kjent med studenter fra andre studieretninger og studiesteder, og vi har hatt mye sosialt opplegg som selvsagt har gjort det enda litt hyggeligere rundt lunsjbordet, legger hun til.

Til andre arkitektstudenter som ønsker seg studierelevant jobb har de følgende råd:

– Søk i vei! Det er fint med erfaring innenfor ulike felt du engasjerer deg for. Alt som kan gi nye innblikk og motivasjon er verdifullt, tenker jeg! forklarer Karen.

– Ja, søk alt og vær heller selektiv senere! Det vanskeligste er ofte å sende søknaden, sier Vilde.

studenter_i_jobb.jpg