fbpx Interaksjonsdesign | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Interaksjonsdesign

Interaksjonsdesign

Interaksjonsdesign handler om å formgi hvordan vi bruker og opplever teknologi.

1_brain-pottery.jpg

1_5.jpg

6.communication-in-risk-intense-environments_credit_johannes_hegdahl.jpg

10_2.jpg

16_2.jpg

12_2.jpg

Interaksjonsdesignere utvikler grensesnitt og digitale produkter som for eksempel mobil-apper, spill, nett-tjenester og sosiale medier. Fagfeltet henger tett sammen med den digitale utviklingen i samfunnet, og interaksjonsdesign er stadig mer etterspurt både i det private og i offentlig sektor.

En interaksjonsdesigner har innsikt i både digital teknologi og designmetoder, og jobber med å forstå hvordan tekniske systemer oppleves av brukere. Som interaksjonsdesigner arbeider man ofte tverrfaglig, gjerne i tett samarbeid med data-ingeniører, utviklere og markedsføring. Når man designer interaktive løsninger og produkter bruker man både tradisjonelle designmaterialer som tre og plast, men også tekniske materialer og verktøy som web-utvikling, elektronikk og programmering.

På AHO har vi hatt egen undervisning innen interaksjonsdesign i over ti år. Vi er også internasjonalt anerkjent for vår forskning og utvikling innen interaksjonsdesignfeltet, med tverrfaglige prosjekter som Touch, YOUrban, Rhyme og Ulstein Bridge Concept.

Interaksjonsdesign er et fagfelt i vekst. Fagmiljøet samles gjerne rundt organisasjonen IxDA, som har egen avdeling i Oslo.