fbpx 30 nye studieplasser i design til AHO | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Hjelp oss med å gjøre nettsiden bedre. Svar på denne korte spørreundersøkelsen. ​​

Språk

30 nye studieplasser i design til AHO

30 nye studieplasser i design til AHO

AHO har fått tilsagn om 30 nye studieplasser innen design fra høsten 2020. De nye studieplassene vil doble antall studenter på designstudiet.

– Dette er etterlengtet, sier en glad Rachel Troye, AHOs prorektor og leder for Institutt for design. 

– Det er ikke bare et løft for designfaget på AHO. Det er også et bidrag til å løse den store etterspørselen etter designkompetanse i arbeidslivet.

– Rekordmange har søkt seg til universiteter og høyskoler i år. De nye studieplassene er styrt ganske stramt inn mot fagområder vi vet arbeidslivet har stort behov for kompetanse innenfor, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Askheim, da regjeringen la fram forslaget.
 
Gjennomslaget for de nye studieplasser kommer etter lang og målrettet innsats, godt støttet av bransjen og samarbeidspartnere, understreker Troye.

– Designere utdannet ved AHO har en unik kompetanse innen utvikling av brukersentrerte og bærekraftige produkter og digitale tjenester.
 
AHOs designmiljø nyter stor internasjonal annerkjennelse. Rangereringer og konkurranser plasserer designmiljøet ved AHO helt i verdenstoppen.  

– Designmetodikk er i dag anerkjent som en vesentlig kompetanse for omstilling og innovasjon i både offentlig og privat sektor og spiller en stadig større rolle i samfunnsutviklingen. Dette åpner for nye muligheter for faget, for skolen, for arbeidslivet og for videre utvikling av fremtidsrettede løsninger.