Språk

AHO blant verdens beste designskoler ­- igjen!

Foto: Nils Petter Dale

AHO blant verdens beste designskoler ­- igjen!

Vi kommer inn på en sterk 13. plass og presterer enda bedre enn i fjor. 

Red Dot Design presenterer årlig en toppliste med 15 utdanningsinstitusjoner i Europa og Nord- og Sør-Amerika, basert på utmerkelser de siste fem årene. I kåringen for 2018 er AHO på 13. plass blant verdens beste og ledende designskoler. 

Rektor Ole Gustavsen gleder seg over resultatet. 

– Etter hvert som Red Dot-kåringen har blitt godt kjent har også konkurransen blitt hardere, så vi er utrolig stolte over igjen ha kommet med på denne listen. Og ikke minst for at vi gjør det enda bedre enn i fjor. Dette viser at det harde arbeidet som gjøres hver dag av lærere og studenter på Institutt for design er på aller høyeste internasjonale nivå. Gratulerer så mye! 

Umeå designhøyskole, Savannah College of Art and Design og ENSCI – Les Ateliers i Paris er topp tre i år, og blant andre universiteter på den prestisjefylte listen er Royal College of Art i London og Academy of Art University i San Francisco. 

Red Dot Design Award regnes som en av verdens mest prestisjefylte designkonkurranser. Konkurransen ble etablert i 1955, og arrangeres av Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Tyskland.

Siden 2011 har Red Dot kåret de beste utdanningsinstitusjonene og designbedrifter basert på utmerkelser i konkurransen de siste årene.​