Språk

AHO igjen blant verdens beste designskoler ­

AHO igjen blant verdens beste designskoler ­

The Red Dot Design Ranking har valgt AHO som en av verdens beste og ledende designskoler. Vi kommer inn på en sterk 14. plass.

Red Dot Design presenterer årlig en toppliste med 15 utdanningsinstitusjoner i Europa og Nord- og Sør-Amerika, basert på utmerkelser de siste fem årene. I kåringen for 2017 er AHO på 14. plass.

"Your place in this ranking is a mark of great achievement in the area of design innovation." heter det i jurybegrunnelsen.

”...(AHO is) one of the top universities in America and Europe for continuously and progressively, producing cutting edge and forward thinking product concepts”, skriver Red Dot.

Prorektor og leder for Institutt for Design Rachel Troye gleder seg over resultatet.

– Etter hvert som Red Dot-kåringen har blitt godt kjent har også konkurransen blitt hardere, så vi er utrolig stolte over igjen ha kommet med på denne listen. Vi er i svært godt selskap i år. Prisen er en velfortjent anerkjennelse av innsatsen til skolens studenter og ansatte.“

Blant andre universiteter er Umeå University, Royal College of Art London, Massachusetts Institute of Technology (MIT) og ArtCenter California . 

Red Dot Design Award regnes som en av verdens mest prestisjefylte designkonkurranser. Konkurransen ble etablert i 1955, og arrangeres av Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Tyskland.

Siden 2011 har Red Dot kåret de beste utdanningsinstitusjonene og designbedrifter basert på utmerkelser i konkurransen de siste årene.​