fbpx Diplomkandidatene er klare for verden! | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Diplomkandidatene er klare for verden!

Diplomkandidatene er klare for verden!

Lange år med studier og hardt arbeid er over for 27 arkitekturkandidater, 10 kandidater i landskapsarkitektur, 26 i design og en doktorand.
 

I sin tale oppfordret en stolt rektor Ole Gustavsen diplomkandidatene til å tørre å tenke utenfor boksen og møte verden med et åpent sinn.
 
- Noen av de smarteste og mest vellykkete menneskene jeg kjenner, er mennesker som heletiden utvikler seg og er åpen for ny kunnskap. Søk etter nye perspektiver. Kanskje til og med prøv å endre måten du tenker på – en øvelse som bli vanskeligere med alderen.

Musiker Tormund Blikra Vea fra Norges musikkhøgskole spilte brasiliansk musikk på gitar, professor Einar Sneve Martinussen talte på vegen av AHOs lærere og Martin M. Brændhaugen og Hanne Morstad hilste på vegne av studentene.

Statsviter og poltikker for arbeiderpartiet Espen Barth Eide, som var invitert som gjesteforeleser på seremonien, oppfordret studentene til å være kreative og ambisiøse, og søke arbeid som fremmer en positiv og bærekraftig utvikling.
 
- Vær dristig og aldri slutt å stille spørsmål om hvordan du kan gjøre det endra bedre. Men fortsett å ha det gøy! Fordi de som har det gøy på jobben, leverer også bedre resultater, sa han.  

Med vitnemålene i hånden er de nyslåtte diplomkandidatene klare for å møte arkitektur, design og landskapsarkitekturens utfordringer. Som rektor Ole Gustavsen sa så forlater de skolen som den mest forberedte generasjonen i landets historie.

- Men stopp ikke der! Ikke len dere kun på det dere har lært i klasserommet, men la deres nysgjerrighet, empati og engasjement veilede dere i arbeidet med å skape en bedre verden for fremtidige generasjoner.