Språk

"Peripheral Tales" - workshop i amerikansk ørken

arizona

"Peripheral Tales" - workshop i amerikansk ørken

Et masterkurs befinner seg for tiden i Scottsdale, Arizona, der de har hatt en workshop om periferiens karakter.
Studieturen til Taliesin West, Frank Lloyd Wright School of Architecture i Arizona, er en del av kurset Measures and weight; Large Structures, som ledes av Lisbeth Funck og Matthew Anderson
 
Intensjonen med workshopen Peripheral Tales har vært å finne nye forståelser av et sted ved å oppdage, gjenoppdage og utforske stedlige kvaliteter. Som inspirasjon har studentene lest en tekst av forfatter Karl Ove Knausgård der han beskriver et vinterlanskap utenfor Stockholm og spør seg hvor nært man egentlig kan komme til å forstå sine omgivelser.
 
Studentene har identifisert territorier i ørkenen på 100m2. De har undersøkt forholdet mellom perferi og senter ved å reagere på stedet ved hjelp av lokale materialer som jord, sand, stein og ved å legge til gips og leire.

arizzona750.jpg

Workshopen i ørkenen avsluttet med gruppefremføringer for publikum, bestående av studenter og lærere fra Frank Lloyd Wright School of Architecture.
 
Nå går turen videre til California, der de blant annet skal besøke Schindler House, Eames House og John Lautners Sheats Goldstein Residens.

Arbeidene fra workshopen vil bli utstilt på AHO til våren.


 

 
0