fbpx Relasjoner i stål | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Relasjoner i stål

Relasjoner i stål

Arkitektstudenter har gjennom en drøy ukes workshop laget 14 installasjoner i stål utstilt på AHOs grønne takterrasse. Installasjonene står til og med 19 oktober.
62 andreårsstudenter på kurset Byboligen har jobbet med utforskning av materialegenskaper, rom og struktur, design, produksjon og montering.

Gjennom oppgaven skulle hver studentgruppe jobbe med samspillet mellom to menneskekropper i en gitt relasjon og rommet relasjonen utspiller seg i. De skulle også jobbe med samspillet mellom kroppenes materialitet og rommets materialitet. Videre skulle det tas hensyn til at alle relasjoner er dynamiske: De utspiller seg i tid og har et forløp med begynnelse og slutt - en inngang og en utgang.
shortcode_stalworkshop1.jpg

shortcode_s8.jpg

s6.jpg

s4.jpg

s2.jpg

s5.jpg

s3.jpg

s9.jpg

Foto: Lasse Kilvær, Norsk Stålforbund

Resultatet er 14 ulike romlige installasjoner i stål over temaene dans, støtte, samtale, usikkerhet, tillit, skjule, avskjed, vente, ro, kjærlighet, lek, krype og frykt. Produksjonen av de ulike installasjonene har foregått i AHOs verksted, byggehall og uteområde.
 
– Med bistand fra dedikerte studentassistenter, veileder og arkitekt Eskil Tin, og økonomisk bidrag fra Norsk Stålforbund har studentene gjort viktige erfaringer fra klipping, knekking, bøying, valsing, hullstansing, i tillegg til ulike måter å sammenføye stålelementene på, sier professor og kursansvarlig Bente Kleven.
 
– Utforskning og bearbeiding av løsninger og utførelse har gitt studentene viktige erfaringer med tanke på bruk av stål som primær og sekundærkonstruksjoner. Det har også vært nyttig for å lære om hva som skal til for oppnå en konstruktiv stabilitet både når det gjelder egenlast, nyttelast og vindlaster.
 
Studentene har lagt vekt på sikkerhet ved produksjon og sammenføyning under selve workshopen og ved bruk av elementene i utstillingsperioden.
 
Kommunikasjonssystemet blir stående på AHOs uteområde til 19. oktober 2015.
 
0