fbpx MURB5 Byforskning og bærekraftig byutvikling | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

MURB5 Byforskning og bærekraftig byutvikling

Studiepoeng: 
6
Full course name in English: 
Byforskning og bærekraftig byutvikling
Emnekode: 
MURB5
Studienivå: 
Etter- og videreutdanning
Undervisningssemester: 
2025 Høst
Eksamenssemester: 
2025 Høst
Undervisningsspråk: 
Norsk
År: 
2025
Maksimum antall studenter: 
25
Emneansvarlig
Peter Hemmersam
Lisbet Harboe
Om emnet

Modulen gir innsikt i aktuell, tverrfaglig byteori og byforskning om bærekraftig byutvikling. Posisjoner og perspektiver konkretiseres og forankres i norske og internasjonale diskusjoner. Foreleserne kommer fra en rekke ulike fagmiljøer, både vitenskapelige forskningsmiljøer og praksisfeltet. De forsker på byen og en bærekraftig byutvikling, leverer kunnskap til forvaltning og politikk i byutviklingen, og anvender forskning i praksis. Det inkluderer blant annet byplanlegging, naturforvaltning, kulturminneforvaltning, arkitektur og samfunnsvitenskapene.

Læringsutbytte

Studentene har viten om aktuell, ny og kritisk forskning om en kunnskapsbasert bærekraftig byutvikling. De kan drøfte hvordan ulike fagfelt benytter forskjellige forskningsmetoder, og resultatenes betydning for den konkrete planleggingen og byutviklingen. Studentene får kompetanse i å anvende forskning på kritisk måter i egen praksis og kunnskap om ulike metodiske tilnærminger til masteroppgaven.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Modulen består av pensumlitteratur, to seminarer, selvstudium og prosjektoppgave.

Flere undervisere: Erling Dokk Holm

Pensum

Et oppdatert pensum er klart tre uker før første seminar.

VurderingsformGrupperingKarakterskalaKommentar
Hjemmeeksamen-Bestått / ikke beståttDet vil bli gitt eksamensoppgaver basert på forelesninger, pensumlitteratur og gjennomført analyse. Innlevering av eksamen er 9 dager etter avslutningen av siste seminar i modulen.
Vurderinger:
Vurderingsform:Hjemmeeksamen
Gruppering:-
Karakterskala:Bestått / ikke bestått
Kommentar:Det vil bli gitt eksamensoppgaver basert på forelesninger, pensumlitteratur og gjennomført analyse. Innlevering av eksamen er 9 dager etter avslutningen av siste seminar i modulen.