fbpx Tips til deg som skal søke videreutdanning på AHO | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Tips til deg som skal søke videreutdanning på AHO

Tips til deg som skal søke videreutdanning på AHO

Fristen for å søke videreutdanning på AHO nærmer seg. Om du har lagt merke til at søknadsfristen har endret seg, er det ikke fordi du har blingset. Vi har flyttet den frem til mandag 3. oktober*, så du kan benytte helgen til å levere søknaden i ro og mak.

*Oppdatert 07.11.22: Vi har fortsatt ledige studieplasser ved alle studieprogram! Søk på studieprogrammene i sin helhet via Søknadsweb, eller på enkeltmoduler via Nettskjema.

Hvis du fortsatt vurderer om du skal søke, kan vi jo si dette: opptaket til videreutdanningsmasterne har en syklus på annethvert år. Det betyr at i år er siste sjanse for å søke før neste opptak i 2024. Så hvorfor ikke bare søke nå og starte nyåret med et kompetanseløft?

Vi kan også anbefale deg å ta en titt på hva nåværende og tidligere studenter synes om sine studier. Se videoer hvor studenter fra arkitekturvern, urbanisme og systemorientert design deler fra sine erfaringer. Kanskje de kan hjelpe deg i valget. 

Til deg som vet at du skal søke, har vi samlet noen tips som kan være fine å ha med seg når søknaden leveres.

Som du kanskje har notert deg, skal søknaden leveres i innleveringsportalen Søknadsweb. Den innledende delen av søknadsskjemaet er ganske rett fram. Du velger hvilket studieprogram du ønsker å søke og fyller inn dine personopplysninger.

Motivasjonsbrevet
I den neste delen av søknaden skal du leverer en søknadstekst. Ettersom dokumentasjon for utdanning og yrkeserfaring presenteres i siste del, er det ikke noe poeng i å bruke søknadsteksten til oppramsing. Tenk heller på det som et faglig  motivasjonsbrev.

– Bruk motivasjonsbrevet som en anledning til å si noe om din relevante kunnskap og erfaring, som ikke kommer tydelig frem i din CV og attestasjon, forklarer programansvarlig for urbanisme Lisbet Harboe.

Programansvarlig for systemorientert design (SOD) Andreas Wettre stiller tilføyer et spørsmål som oppfordrer til refleksjon, til inspirasjon for motivasjonsbrevet.

– Vi er opptatte av at søkere beskriver hvordan de ser for seg å bruke mastergraden i sin framtidige jobbsituasjon. Eller med andre ord, hva er det som gjør at du tror nettopp dette faget er riktig for deg?

CV og attester
For å kvalifisere til opptak må du ha minimum 180 studiepoeng fra relevant høyere utdanning og minimum 2 års yrkeserfaring. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse. Les mer om opptakskravene for arkitekturvern, urbanisme og systemorientert design.

Lisbet Harboe har et råd som kan gjøre opplastningen av dokumentasjon lettere, kanskje spesielt for søkere med lengre erfaring.

– I den digitale søknaden legger du ved dokumentasjon eller attester fra relevant høyere utdanning og de viktigste jobbene du har hatt. Vi trenger ikke attester fra alt du har gjort. Velg det du selv mener er relevant for studiet du søker.

Søknaden er levert. Hva skjer nå?
Torsdag 6. oktober vil opptakskontoret på AHO gjennomgå alle søknader og etterlyse eventuelt manglende dokumentasjon. Hold derfor et øye med innboksen din denne dagen.

Resultatet fra opptaket publiseres 1. november. Da vet du om du har fått tilbud om studieplass ved AHO eller ikke.

Spør hvis du lurer på noe
Hvar du spørsmål om søknaden kan du kontakte videreutdanningskoordinator i AHOs studieadministrasjon på evu@aho.no. Du kan også ringe oss på 22 99 70 00. Spørsmål om studiet kan rettes direkte til fagansvarlig ved studieprogrammet du søker:

Arkitekturvern: Even Smith Wergeland
Urbanisme: Lisbet Harboe
Systemorientert design: Andreas Wettre

Vi gleder oss til å se din søknad og ønsker deg lykke til i innspurten!