fbpx Søk | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Framtiden er det du gjør den til

Drømmer du om å påvirke verden rundt deg? AHO gir deg verktøyene du trenger for å forme landskapene vi bor i, bygningene vi lever i og tingene vi bruker. Hos oss møter du mennesker som deler drømmen. Nysgjerrig på mer? Velkommen til AHO.

Viktige datoer 2021

Åpen dag

Mer informasjon kommer


 

Opptaksprøve 1 publiseres

Alle som vil søke studieplass hos AHO må levere opptaksprøve 1. Fristen for å levere opptaksprøve 1 er 22. april. Husk at du også må søke i Samordna opptak før 15. april! Der får du et søkernummer som du trenger for å laste opp og levere opptaksprøven din i innleveringsportalen. Omtrent 300 søkere kommer videre til opptaksprøve 2.

Opptaksprøve 1 er nå publisert.

Her finner du opptaksprøve 1 for 2021.

Les tidligere opptaksprøver her.

Frist Samordna opptak

Søk studieplass hos AHO i Samordna opptak før 15. april. Husk at innleveringsfristen for opptaksprøve 1 er 22. april, så du har fortsatt tid til å jobbe videre med oppgaven selv om søknadsfristen i Samordna opptak har utløpt.
 

Innlevering Opptaksprøve 1

Du må ha levert din besvarelse på opptaksprøve 1 innen 22. april kl.13.00. Besvarelsen laster du opp i innleveringsportalen med søkernummeret ditt fra Samordna opptak. Opptaksprøven er anonym, og du skal ikke skrive navnet ditt på oppgaven.
 

Her finner du opptaksprøve 1 for 2021.

Opptaksprøve 2

Alle som har levert inn opptaksprøve 1 vil få beskjed om de kommer videre eller ikke. Resultatet vil være klart mot slutten av mai.

Basert på vurdering av opptaksprøve 1 går kvalifiserte søkere videre til opptaksprøve 2. Prøven tar form som en digital hjemmeoppgave i to deler. Deloppgave 1 mottar søkerne et par uker før opptaksprøven finner sted. Deloppgave 2 gjennomføres og leveres sammen med del 1 på selve prøvedagen, innen kl. 19.00. Instrukser mottar alle som har gått videre til opptaksprøve 2 per e-post.

Opptaksprøve 2 2021
 

Resultat, poengsum

Du får tilsendt poengsummen du har fått for opptaksprøve 2 i starten av juli. Poengene fra opptaksprøven teller 2/3 og karakterpoengene dine teller 1/3. Poengsummen kan ikke påklages, og du kan ikke be om begrunnelse for poengsummen – men den kan være en god indikator for hvordan du ligger an. 

Dersom du er usikker på hvordan du skal prioritere på Samordna opptak kan du kontakte oss på opptak@aho.no.

Tips og råd

Lurer du på hvordan skolen ser ut, eller hvordan det er å studere på AHO? Vi har samlet noen videoer for å svare på spørsmålene dine.

Flere videoer

Har du flere spørsmål?

Kontakt oss

studieinfo@aho.no