Avtalen gjelder undervisnings- og vitenskapelig ansatte ved AHO.
Alle medarbeidere som omfattes av denne avtalen skal til enhver tid ha en arbeidsplan som er godkjent av nærmeste overordnede. Arbeidsplanen skal bl.a. inneholde oversikt over hovedarbeidsoppgavene knyttet til undervisning, forskning og administrasjon.
Alle tilsatte følger de regler som til enhver tid gjelder i AHO når det gjelder fravær ved sykdom, ferie, fravær grunnet syke barn, velferdspermisjoner og lignende.
Dette inkluderer å følge etablerte varslingsrutiner til leder og sentralbord.
Tilstedeværelse og fravær registreres på eget månedlig registreringsskjema.
Registreringsskjemaet leveres direkte til personalkonsulenten innen den 10. hver måned.
Tidsforbruk i forbindelse med alle prosjekter skal føres på fastsatt månedlig registreringsskjema.
Egenmeldinger for sykefravær i perioden skal attesteres av leder og leveres personalkonsulenten.
Sykmeldinger skal sendes administrasjonsavdelingen/ personalkonsulenten så snart den er mottatt av den sykmeldte.
Instituttleder har overordnet ansvar for registrering og oppfølging av fravær. Ved fravær som skyldes arbeidets gang og utføring av arbeidsoppgaver, skal arbeidstaker informere sentralbordet om fraværet.
Det månedlige registreringsskjemaet for tilstedeværelse og fravær er ikke tilstrekkelig ved en eventuell betaling for overtid. I et slikt tilfelle skal arbeidstiden i prinsippet dokumenteres med full tidsregistrering (tidspunkt for start og slutt av arbeidsdagen) i hele det aktuelle semesteret. Kravet om tidsregistrering for hele semesteret kan imidlertid fravikes når forholdene tilsier det. Overtidsskjemaet påføres nødvendige opplysninger samt attestasjon før viderelevering til økonomiavdelingen.
Generelt er det ikke aktuelt å betale for overtid. Dersom det unntaksvis skal ytes overtidsbetaling, skal dette være godkjent av leder på forhånd.
Det er gjeldende praksis ved AHO at medarbeidere innen undervisning og forskning tar ferie i perioder når vedkommende ikke har undervisning og når virksomheten ellers tillater det. Dette vil primært si perioden ca. 20. juni – ca. 10. august, samt i forbindelse med påske og jul.
Uttak av ferie for arbeidstakere over 60 år, samt uttak av ”seniordager”, skal også tilpasses behovet for tilstedeværelse i undervisning og forskning.
Formelt registreres fire uker ferie i perioden 20. juni – 10. august for de som har opparbeidet rettighet til ferie. Tilsatt må selv føre oversikt over når ferie reelt tas ut. Ferie som tas ut ellers i året, avtales med leder på forhånd.
Ubenyttede feriedager kan ikke overføres til påfølgende arbeidsår, og de blir heller ikke godtgjort med lønn.
Dersom en vitenskapelig tilsatt ikke har full opptjeningstid i opptjeningsåret (året før ferieåret) og derfor ikke har opparbeidet fulle feriepengerettigheter, vil vedkommende bli trukket i lønn og få utbetalt feriepenger for opptjente rettigheter.
Dersom en vitenskapelig tilsatt, som ikke har opparbeidet fulle feriepengerettigheter, ønsker å arbeide i perioder som i utgangspunktet er fastsatt til ferietid, må instituttleder bekrefte at vedkommende er i arbeid.
Dersom arbeidstaker ønsker å påta seg arbeid utenfor AHO, må det inngås egen avtale.
Det forutsettes at arbeidet er til gagn for utførelsen av arbeidet for AHO.
En bistilling kan omfatte arbeid ved andre høgskoler og universiteter, forskningsinstitusjoner eller andre faglige oppgaver.
Tapt arbeidstid i den ordinære stillingen skal normalt innarbeides. Alternativt må arbeidstaker avtale trekk i lønn, eventuelt redusert arbeidstid.
Omfanget av slikt ekstraerverv (bistilling) innenfor ordinær arbeidstid, kan ikke overskride 20 % av hel stilling.
”Arbeidstakere må ikke inneha bistillinger, bierverv, styreverv eller andre lønnede oppdrag som kan hemme eller sinke deres ordinære arbeid med mindre det foreligger særskilt pålegg eller tillatelse.”. Hovedtariffavtalens pkt. 1.1.4 Ekstraverv.
Dersom det er aktuelt for en medarbeider å inngå avtale om oppdrag i virksomheter som kan defineres som konkurrerende til AHO, skal AHO inngå avtalen. Et slikt oppdrag skal inngå i en på forhånd avtalt arbeidsplan.
Etter- og videreutdanningsvirksomhet ved AHO defineres som prosjektarbeid som føres på månedlig registreringsskjema.
Avhengig av avtalens innhold kan oppdraget eventuelt gjennomføres som et engasjement, som avspasering eller overtid etter gjeldende regler.
Avtalen er gjeldende fra 9. mai 2011
Avtalen gjelder inntil en av partene sier den opp med 6 måneders varsel.