fbpx Studentprat: Martin Danais | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Studentprat: Martin Danais

Studentprat: Martin Danais

Vi har tatt en prat med Martin Danais, utvekslingsstudent fra landskapsarkitekturskolen i Versailles.
 


Hva arbeider du med for tiden?
 
Longyearbyen! Prosjektet handler om elven som deler byen i to, jeg prøver å forbinde bydelene og gjenopprette elvelandskapet ved byen. Elven har blitt mindre så jeg arbeider med planer for å lage nye elveleier og bygninger som knytter byen og menneskene til elven.
 
Hvordan er det å studere ved AHO sammenlignet med Versailles?
 
Det er en fantastisk mulighet til å studere nye emner som arktisk landskap, noe vi ikke har mulighet til i Frankrike. AHOs utstyr, verkstedene for tre, plastikk, metall, datasalen – slikt har vi ikke i Versailles.
 
Undervisningen er også forskjellig. Klassene er mindre, vi får flere timer med veilederne, det er mindre kritikk og mer dialog enn det jeg er vant med.
 
Hvilke studenter går på kurset ditt?
 
Vi er et urban design - kurs så det er flere arkitekter i studioet vårt. Av 15 er vi bare fire landskapsarkitekter. De fleste av oss er utvekslingsstudenter, det er fire studenter fra AHO på vårt kurs.
 
Hva vil du arbeide med fremover?
 
Jeg vil gjerne jobbe med arktisk landskap. Det er ikke så vanlig i Frankrike og det er gjort lite arbeid på dette området. Jeg har alltid likt nordlig landskap godt. Jeg håper å kunne jobbe med det når jeg er ferdig utdannet, men det kan bli vanskelig i Frankrike - så jeg holder meg i Norge en stund!