fbpx Studentprat: Ragnhild Nordgård | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Studentprat: Ragnhild Nordgård

Ragnhild Nordgård

Foto og tekst: Tor Christian Meling

Studentprat: Ragnhild Nordgård

Vi har snakket med Ragnhild Nordgård som går fjerdeåret på master i design.
Hva arbeider du med for tiden?
Dette semesteret går jeg et kurs som heter “Screens”, der vi studerer hvordan vi som brukere interagerer med skjerm. Faget består av mange korte moduler med mye forskjellig innhold. I denne modulen har vi laget et mobilspill hvor vi arbeidet med hvordan man oppnår ønskede utfall på berøringsskjerm, og hvordan man engasjerer brukeren. Oppgaven har kun vart i to uker, så det meste av kodingen har blitt gjort av en ekstern utvikler. Vi har jobbet med konseptutviklingen og brukt mye tid på å finjustere selve interaksjonene. Innleveringen var i form av en fungerende prototype.
 
En gruppe lagde et spill hvor man tenner en fyrstikk som skal kastes på et bål for å holde flammen i gang. Et annet spill handler om å hoppe rundt på isflak uten å falle i vannet, mens andre spill handler om å utforske verdener. Det var en veldig morsom og annerledes oppgave med varierte og spennende svar.

Hva skal dere arbeide med fremover på kurset?
Neste oppgave handler også om brukeropplevelse på skjerm, men vil fokusere mer på prosess, prototyping, skissing og testing. Resultatet skal være en mobilapplikasjon for et “sett med bilder”. Oppgaven er ganske åpen, så det blir nok designet mye forskjellig. Mitt “bildesett” er foto av billedvev og jeg er ganske spent på hva jeg vil ende opp med å lage. Uansett sluttresultat, tror jeg det vil bli både utfordrende og morsomt.

Hvilket valgkurs tar du?
Estetikk i fysisk kontekst. Faget har noe teori i tillegg til at vi er mye på verkstedet og arbeider med fysiske modeller. Det er veldig morsomt og frigjørende å ha ved siden av Screens kurset. Sist uke var tema “haptikk” - hvordan vi oppfatter noe gjennom fysisk berøring. Da var vi på verkstedet og lagde modeller i sand og gips, etterpå diskuterte vi med veilederne og oss studentene imellom. Kurset avsluttes ved at vi har en utstilling.

Hva kan du se for deg å jobbe med når du er ferdig på AHO?
Jeg synes møtet mellom teknologi og mennesker er veldig spennende, så det blir nok noe innenfor interaksjonsdesign. Jeg vet ikke helt hvor enda, men det dukker helt sikkert noe opp.
0