Språk

Arkitektur og Urbanisme

Arkitekturfaget favner bredt og har en stor grad av kompleksitet, noe som krever både spesialkunnskap og helhetsforståelse. AHO tilnærmer seg fagdisiplinen gjennom forskningsbasert undervisning og undervisningsinformert forskning.

Undervisningen ved arkitekturprogrammet er studiobasert. Forståelse av arkitektur bygges opp gjennom prosjekteringsarbeid der dialog ved bordet og gjennomgåelse i plenum utgjør de viktigste læringsarenaer. Studiet legger vekt på originalitet, høyt håndverksnivå og evnen til å formidle ideer.  LES MER

 

Institutt for arkitektur

Institutt for urbanisme og landskap

Institutt for form, teori og historie

Aktuelt

"Naturen er den nye kulturen"

– Kultur som premissleverandør for byutvikling har mistet kraften. I stedet ser vi at grønt perspektiv fyller rollen, sier Even Smith Wergeland ved AHO til Vårt Land. 

Kunsten å samle på bygg

Det er like urimelig å kvitte seg med Nasjonalgalleriet som det ville være å kvitte seg med Brudeferden i Hardanger og Vinternatt i Rondane, skriver AHO-professor Victor Plathe Tschudi i Aftenposten

Stortingsmelding om kultur for kvalitet i høyere utdanning

Kunnskapsministeren vil styrke kvaliteten i høyere utdanning, ved å lage en arena hvor høyskoler og universiteter skal konkurrere om midler for å utvikle bedre utdanninger. 
Se alle nyheter

AHO i media

Bergens Tidende - Login / 12:26

Vil ha 3D-printing på pensum
Se alle