Språk

Arkitektur og Urbanisme

Arkitekturfaget favner bredt og har en stor grad av kompleksitet, noe som krever både spesialkunnskap og helhetsforståelse. AHO tilnærmer seg fagdisiplinen gjennom forskningsbasert undervisning og undervisningsinformert forskning.

Undervisningen ved arkitekturprogrammet er studiobasert. Forståelse av arkitektur bygges opp gjennom prosjekteringsarbeid der dialog ved bordet og gjennomgåelse i plenum utgjør de viktigste læringsarenaer. Studiet legger vekt på originalitet, høyt håndverksnivå og evnen til å formidle ideer.  LES MER

 

Institutt for arkitektur

Institutt for urbanisme og landskap

Institutt for form, teori og historie

Aktuelt

Stortingsmelding om kultur for kvalitet i høyere utdanning

Kunnskapsministeren vil styrke kvaliteten i høyere utdanning, ved å lage en arena hvor høyskoler og universiteter skal konkurrere om midler for å utvikle bedre utdanninger. 

The Academy - OAT 2016

Se film og gjenopplev arbeidet, diskusjonene og prosjektene som fant sted i The Academy, organisert av AHO under Oslo Arkitekturtriennale 2016.

Møt tidligere studenter

Sigurd Gjesti Berge. Master i arkitektur, Diplom høst 2015

​I Norconsult arkitektur bruker jeg mye jeg lærte på AHO, blant annet digital utforming av arkitektur, arbeidet med å hoppe i skalaer og se ting i kontekst, og fokus på detaljer. Les mer

 
Se alle nyheter

AHO i media

Aftenposten - Login / 20:30

Juryen: Slik har vi kåret...

Aftenposten - Login / 20:37

Ny norsk design kan gjøre...

MyNewsdesk / 15:11

Får erfaring med muring
Se alle